torsdag 5 september 2013

Premiär jakten 2013

Första harjakten för i år !!


 Efter ha varit ute i två dar och försökt att få några älgar i backen la jag tillbaks älgstudsaren i vapenskåpet och plocka fram hagelbössan!

Mitt namn är Emil Randemo 17år Brorson till Robert . Jag kommer att gästblogga lite när det händer något roligt i skogen . Och så att det händer något på bloggen också ;).

Tänkte skriva lite mer om mej i ett annat inlägg så ni får vänta med spänning om att få veta mer om mig.


Nyss kommit hem från älgskogen klockan är 17.30 och är less att jag inte fick skjuta den största kronhjorten jag nog kommer att få se i mitt liv... men nog om älgjakten ,den kommer att komma tillbaka. En klasskompis ringer och säger att vi är ledig dan efter så då tog jag chansen och ringde Farbror och fråga om vi skulle ut och jaga.Robert som skulle ut med Farfar och stövaren Roy .Så då blev det jakt mitt i veckan, Kanon!!.

Packa om snabbt på kvällen och ner i sängen kvart över 5 kommer Farfar och hämtar upp mig.
 Vi skulle jaga området runt Fängsjön . Vi släpper lös Roy som flygger iväg som en raket genom skogen även han av längtat till premiären. Söndagens släpp blev aldrig av på grund av forsskurar från himlen . Efter ha plockat en icapåse kantareller ser vi på garminen att Roy börjar ringa men det luktar inge bra så vi går dit och kollar på han och tar en fika och väntar . När Robert ska och filma på han medans han söker så trycker Robert upp haren ur legan och den springer förbi oss där vi sitter och fikar .

Roy kommer nosen i backen och nu vet vi att drevet kommer snart att börja . När han kommer in på kanten av tallskogen som vi sitter på börjar Roy upptaget och drevet är igång och det blir ljuv musik i skogen . Roy driver 30min helt tapp fritt och sedan 20 min till innan han tappar haren på en väg.  Han håller på att leta efter avhoppet i ca 10 min innan han hittar det och försvinner in i skogen igen . Efter 30 min väckning efter tappt får han upp haren och det sticker ner för berget och över en bäck och är tillbaka till början av upptaget . Men som nog nästan alla har jägare vet är att vägkorsning är det bästa passet så jag och Robert springer i från Farfar som två älgkalvar ner för berget kanske 700m till korset och vi hinner nästan fram till korsningen när haren kommer på vägen. Jag och Robert står helt blixtstill och jag siktar på haren och väntar på rätt avstånd. När han kommit rätt visslade jag fast han och sköt första skottet. Men vart lite långt bak men det andra tog perfekt men haren tog sina sista krafter ner i diket där jag sköt ett skott till för att säkerhetens skull så den slapp lida något .

Roy var efter haren med ca 3min och kommer fram till oss kl 11:35

Allt som allt har Roy hållit på med haren ca 3 timmar denna dag med strålande sol och hetta i skogen . Min andra hare var det och roligt att denna premiär kunde sluta roligt istället för älgjakten ;)

Nu är det ut i skogen i helgen igen och då är det älgstudsaren igen .

Så skitjakt allesammans och "Hare" bra och trevlig "älg" och har det bra i skog och mark

/Mvh Emil

Ps:Har filmat allt så ska klippa ihop lite ,kommer senare på bloggen.Nöjda Grabbar

Skogspass

1 kommentar:

  1. 6 sep idag var farfar ensam med roy upptag ganska snabbt lät haren pasera efter 15min tänkte att det kommer fler tillfällen roy drev mycket bra i2tim tyvärr blev det varmare och varmare 20gr kopplade roy.vi sparar haren tills dom yngre jaktkompisarna är med

    SvaraRadera